Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

parajfőzelék sültcsirkével

A spenót érzelmi kérdés: nagyon lehet imádni... vagy nagyon nem. Az ez utóbbi táborhoz tartozóknak is érdemes kipróbálni receptünket, mert csodákra képes!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

1000 g paraj
5 dl tej
1 evőkanál zéró-6-lisztkeverék
20 ml olaj
400 g csirke
só, bors, fokhagyma

 

 

A recept elkészítése:

 

A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, forró vízben pár perc alatt megfonnyasztjuk, majd leszűrjük és felaprítjuk. A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk és sütőzacskóban 200 fokon megsütjük. Ha van akkora szerencsénk, hogy előzőleg maradt egész sült csirkéből maradékunk, azt is bátran felhasználhatjuk. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, pár percig hevítjük, de nem pirítjuk meg nagyon. Hozzányomjuk a fokhagymát, majd az aprított spenótot is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a tejjel és az egészet jól összeforraljuk. Ha kész megkóstoljuk, beállítjuk az ízeket és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

280 kCal/

12 g

37 g

9 g

Teljes mennyiség

1120 kCal/

480 g

148 g

36 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz