Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

pácolt lazac

Sokan úgy gondolják, hogy a lazac számukra elérhetetlen, az csak a gazdag kiváltságosok asztalán található. Bár valóban nem a legolcsóbb halfajta, azért ezt a luxust időnként mindenki megengedheti magának főleg egy ilyen ellenállhatatlan recepttel!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 500 g lazac
  • 40 ml olaj
  • 100 g joghurt
  • 600 g újburgonya
  • 400 g saláta mix
  • almaecet
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Pácolt lazac alap

 

A recept elkészítése:

 

A lazacot megmossuk, meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a joghurttal. Legalább fél órán keresztül hagyjuk pácolódni a halat. Ezalatt egy dörzsis szivaccsal megtisztítjuk a krumplikat, pici olajjal megkenjük, sózzuk és alufóliába csomagoljuk őket. A salátához egy kis olívaolajat, almaecetet, sót, borsot egy befőttesüvegben jól összerázunk és a saláta mixre öntjük. Ha eleget pihent a hal, leszedjük róla a joghurt nagy részét, ez mivel a nyers halon volt sajnos már nem használható. Tepsibe tesszük, kicsit megolajozzuk, nyugodtan mellé dobhatjuk a krumplikat is. 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

529 kCal/

37 g

31,5 g

28 g

Teljes mennyiség

2116 kCal/

148 g

126 g

112 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei