Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Olaszos csirkemell párolt zöldséggel

A mediterrán étrend jótékony hatásairól naponta lehet hallani.Érdemes kipróbálni minél több elemét, amelyek aztán szokássá is válhatnak étkezésünkben. Ez a finom fogás is jól példázza, hogy milyen egyszerűen milyen finomat - és nem mellékesen egészségeset - lehet enni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 - 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 4 vékony szelet trappista sajt (6 dkg)
  • 2 db paradicsom
  • 1-2 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 kg fagyasztott vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, karfiol)
  • ½ csomag petrezselyem zöld
  • tengeri só
  • őrölt fehér bors

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet vágjuk 4 szeletbe, mindkét oldalát sóval, borssal ízesítsük. Kevés olajban süssük ki, és tegyük hőálló tálba. A húsok tetejére tegyük a karikára vágott paradicsomot, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, majd a sajtszeletekkel borítsuk be. Pici fűszerpaprikával megszórva a sajt tetejét megszínesíthetjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad. Közben a vegyes zöldséget hőálló jénai edénybe téve kevés sóval megszórjuk, és kb. 1 dl vizet alá téve, a jénai edény lefedve, mikrohullámú sütőben ressre pároljuk (kb. 15- 20 perc). Tálaláskor a vegyes zöldségről a levet szűrjük le, és szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

402 kCal/

34,3 g

34,8 g

10,2 g

Teljes mennyiség

1608 kCal/

137,2 g

139,2 g

40,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz