Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Narancsos kacsasült

Fejedelmi ízvilágot varázsolhatunk az asztalra ezzel a kacsamellel és ráadásul úgy, hogy alig van dolgunk vele.

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 60 - 80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db ( 4 x fél) kisebb pecsenye kacsamell (kb. 80 dkg)
  • 2 db narancs
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A kacsamell darabokat enyhén sózzuk meg, bőrüket irdaljuk be. Tegyük akkora hőálló tepsibe, amiben éppen elférnek. A narancsokból vágjunk néhány karikát díszítéshez, a többinek a héját reszeljük a kacsahúsra, és a levüket facsarjuk rá szintén a kacsára (ízlés szerint használhatunk őrölt borsot is ízesítésre, és kevés bort is önthetünk a narancslé mellé). Alufóliával fedjük le a tepsit, és előmelegített sütőben pároljuk puhára saját zsírjában a kacshúst. Amikor a hús már puha, távolítsuk el a fóliát, és a narancsos kacsazsírral locsolgatva a húst süssük addig, míg a bőre, és a hús megpirul.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

402 kCal/

5,3 g

38,2 g

24 g

Teljes mennyiség

1608 kCal/

21,2 g

152,8 g

92 g

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz