Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Mustárossertéslapocka

Ebben a receptben a kiváló élettani hatásokkal rendelkező árpagyönggyel - gerslinek is szokták nevezni - helyettesítjük a rizst, amely a remek ízkombinációt alkot a mustáros sertéslapockával. Egyszerűen kihagyhatatlan!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g sertéslapocka
  • 120 g árpagyöngy
  • 400 g sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál kefir
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

Mustárossertéslapockahv

 

A recept elkészítése:

 

Az árpagyöngyöt áztassuk be főzés előtt 4-5 órával, hogy kicsit felpuhuljon, így könnyebb lesz megfőzni. A hagymát daraboljuk fel és kevés olajon pároljuk puhára, közben a húst mossuk meg szeleteljük fel, szórjuk meg sóval, borssal, kenjük be mustárral. Ha a hagyma megpuhult, tegyük a hússzeleteket is a serpenyőbe és 4x, 5x megforgatva pároljuk puhára. Közben folyamatosan öntsünk rá vizet, hogy félig mindig ellepje a húst, így nem szárad ki. Eközben a répát pucoljuk meg és kockázzuk fel, tegyük az árpagyöngyhöz, amiről előzőleg leöntöttük az áztató vizet. Ha a husik megsültek, vegyük ki a serpenyőből és a benne maradt ízes, hagymás szafthoz adjuk hozzá a sárgarépás árpagyöngyöt. Öntsük fel vízzel és fedjük le, 10-15 perc alatt puhára főnek és már tálalhatunk is!

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

509 kCal/

36 g

22,7 g

30 g

Teljes mennyiség

2036 kCal/

144 g

90,8 g

120 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei