Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Mustárossertéslapocka

Igen ízletes és különleges fogás, amelyet gyorsan elkészíthetünk, azonban figyelni kell arra, hogy szénhidráttartalma nem alacsony!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 200 g árpagyöngy
  • 3-4 dl húsleves, vagy zöldségleves
  • 10 g vaj
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só, bors

mustárban pácolt sertés árpagyöngyrisottoval alap

 

A recept elkészítése:

 

A lapockát megmossuk, és 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megkenjük a mustárral. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a felét elkezdjük párolni az olajon egy serpenyőben, a másik felét pedig egy edénybe dobjuk. Utóbbihoz adjuk az árpagyöngyöt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a meleg leves egy részével és elkezdjük főzni. Közben a megpárolt hagymán kisütjük a lapocka szeleteket. Ahogy az árpagyöngyről elfő a lé, mindig pótoljuk és kevergessük. Ha megpuhult, dobjuk hozzá a vajat, keverjük el és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

421 kCal/

43 g

26 g

16 g

Teljes mennyiség

1684 kCal/

172 g

104 g

64 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei