Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Mustárossertéslapocka

Igen ízletes és különleges fogás, amelyet gyorsan elkészíthetünk, azonban figyelni kell arra, hogy szénhidráttartalma nem alacsony!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 200 g árpagyöngy
  • 3-4 dl húsleves, vagy zöldségleves
  • 10 g vaj
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só, bors

mustárban pácolt sertés árpagyöngyrisottoval alap

 

A recept elkészítése:

 

A lapockát megmossuk, és 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és megkenjük a mustárral. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a felét elkezdjük párolni az olajon egy serpenyőben, a másik felét pedig egy edénybe dobjuk. Utóbbihoz adjuk az árpagyöngyöt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a meleg leves egy részével és elkezdjük főzni. Közben a megpárolt hagymán kisütjük a lapocka szeleteket. Ahogy az árpagyöngyről elfő a lé, mindig pótoljuk és kevergessük. Ha megpuhult, dobjuk hozzá a vajat, keverjük el és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

421 kCal/

43 g

26 g

16 g

Teljes mennyiség

1684 kCal/

172 g

104 g

64 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz