Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Mediterráncsirkeragu

A déli országok ételkészítési technikáit érdemes megismerni és alkalmazni, hiszen egyrészt nagyon egészségesen táplálkoznak, másrészt a nagy meleg miatt kevés időt töltenek a konyhában. Így általában viszonylag rövid idő alatt készítik el a könnyű, finom és egészséges fogásokat, amit ez a recept is bizonyít.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 3 dkg olívabogyó
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg barna rizs
  • ½ evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet és a paradicsomot kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra, és szeleteljük fel az olívabogyót.
Fél evőkanál olajjal elkészítjük a párolt rizst. Míg a rizs puhul, felhevített olíva olajon megpirítjuk a felkockázott húst és a vöröshagymát. Hozzáadjuk az olívabogyót, és a paradicsomot, majd ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és a citromlével. Fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk. A ragut melegen tálaljuk a párolt rizzsel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

376 kCal/

43,3 g

29,1 g

8,5 g

Teljes mennyiség

1504 kCal/

173,2 g

116,4 g

34 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz