Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Majonézes céklasaláta

A majonézes céklasaláta nem egy nehezen elkészíthető fogás, és még nagyon látványos is. Készíthetjük savanyított céklával is, de a frissel lesz az igazi.

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 80 dkg cékla
  • 4 dl tejföl 12 %-os
  • 1 dl majonéz, light (Globus)
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • mustár
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • konyhasó
  • folyékony édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

A megmosott céklát héjában puhára főzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Míg kihűl, elkészítjük a dresszinget a salátához. Kevés mustárral elkeverjük a majonézt, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ízesítjük kevés sóval, őrölt borssal, citromlével és szükség esetén kevés folyékony édesítőszerrel. A kihűlt céklát megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük és összekeverjük az elkészült majonézes mártással. Hűtőben kissé összeérleljük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

285 kCal/

18,5 g

6,5 g

26,4 g

Teljes mennyiség

1140 kCal/

74 g

26 g

105,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei