Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Majonézes céklasaláta

A majonézes céklasaláta nem egy nehezen elkészíthető fogás, és még nagyon látványos is. Készíthetjük savanyított céklával is, de a frissel lesz az igazi.

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 80 dkg cékla
  • 4 dl tejföl 12 %-os
  • 1 dl majonéz, light (Globus)
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • mustár
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • konyhasó
  • folyékony édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

A megmosott céklát héjában puhára főzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Míg kihűl, elkészítjük a dresszinget a salátához. Kevés mustárral elkeverjük a majonézt, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ízesítjük kevés sóval, őrölt borssal, citromlével és szükség esetén kevés folyékony édesítőszerrel. A kihűlt céklát megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük és összekeverjük az elkészült majonézes mártással. Hűtőben kissé összeérleljük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

285 kCal/

18,5 g

6,5 g

26,4 g

Teljes mennyiség

1140 kCal/

74 g

26 g

105,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz