Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Magvas zöldségfasírt salátával

Különleges ízek, különleges párosítás - az eredmény egy remek fogás, amelyet garantáltan gyakran kell majd újra elkészíteni!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 110 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 g napraforgó és szezámmag keverék
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 300 g cukkíni
  • 200 g burgonya
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zéró-6-liszt
  • 120 g sárgarépa
  • 450 g fejes káposzta
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál eritritol
  • 300 g 12 %-os tejföl
  • só, bors, mustár
  • olaj

magvas zöldségfasírt salátával alap

 

A recept elkészítése:

 

A salátához a káposztát és a répát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy aprítógéppel felaprítjuk. Az öntethez elkeverjük a majonézt, tejfölt, eritritolt, sózzuk, 1 evőkanál mustárral ízesítjük. Ha sikerült beállítani az ízét, belekeverjük a felaprított zöldséget, és betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a magokat, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, olajon megpároljuk, hozzáreszeljük a megmosott cukkínit, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Ha kihűlt, kinyomkodjuk a levét és a krumplis masszához adjuk. Az egészet alaposan összekeverjük, szükség esetén 1 evőkanál zéró-6-lisztet szórunk hozzá, hogy összeálljon. Serpenyőben, olajban, vagy diétásabb változatként tepsibe kanalazva a sütőben megsütjük. A lehűtött káposztasalátával tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

504 kCal/

39 g

15 g

30,4 g

Teljes mennyiség

2020 kCal/

156 g

60 g

121,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz