Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

libacombos-teszta

Ez a tésztaétel a benne lévő összetevőknek köszönhetően valódi íz-és színkavalkád. Mindenképpen érdemes libacombbal készíteni, mert az teszi felejthetetlenül zamatossá.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 40 perc perc

A recept hozzávalói (5 adag):

  • 1db (kb. 70g) közepes vöröshagyma
  • 70g apróra vágott húsos szalonna
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 libacomb
  • 1db közepes (kb. 100g) sárgarépa
  • 100ml száraz fehérbor
  • 2-3dl húsleves
  • őrölt bors
  • 300g zöld kelkáposzta
  • 350g tészta (ízlés szerint választható, ezúttal Barilla Fusilli tésztából készítettük)
  • fél csokor zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyem

A recept elkészítése:

A megtisztított hagymát apróra vágjuk. Először a szalonnát egy kissé átsütjük, majd hozzáadjuk az olajat és rádobjuk a hagymát. Kis lángon 8-10 percig pirítjuk. Akkor jó, ha a szalonna zsírja kiolvadt, a hagyma pedig szép aranysárga. Közben a libacombot kicsontozzuk, bőrével együttvékony, kb. 3 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat rádobjuk a hagymsá szalonnára és kevergetve fehéredésig sütjük. A megtisztított sárgarépát felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk. A borral és egy kis húslevessel felöntjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk, miközben az elfővő levét időnként levessel pótoljuk.

Amíg a hús fő, a tésztát lobogó forró vízben kifőzzük, de kb. 3 perccel azelőtt, hogy mepuhulna, a kelkáposzta leveleket is beleszórjuk. Ha megfőtt a tészta, a kellel együtt leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a libaraguval. Végül felaprított zeller-és petrezselyemzölddel megszórjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

56 g

Teljes mennyiség

280 g

100g tészta szénhidráttartalma: 19g.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei