Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

pestos

A tésztaételek egyik nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészíthetők, és a legszürkébb hétköznapot is ünnepibbé varázsolhatjuk. Ez a pestos hosszúmetélt is pont ilyen, érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (6 adag):

  • 500g DIABESTAR hosszúmetélt
  • 1db (kb. 120g) nagy szem krumpli
  • 100g zsenge zöldbab (zöld héjú)
  • 2 üveg (egyenként kb 200g) genovai pesto vagy saját készítésű
  • 50g durvára reszelt parmezán
  • apró bazsalikomlevelek a tálaláshoz

A recept elkészítése:

A tésztát tegyük forrásban lévő, sós vízbe, főzzük meg, ám az utolsó 5 percben adjuk hozzá a meghámozott és fél centi vastag karikákra vágott krumplit, valamint a megtisztított, hosszában felszeletelt zöldbabot is. A főzőléből tegyünk félre egy csészényit, a többit öntsük le, a tésztát és a zöldségeket szűrőben alaposan csöpögtessük le. Tegyük vissza az egészet a lábosba, fedjük le, hogy meleg maradjon.
A pestót a maradék főzőfolyadékkal együtt melegítsük fel, majd keverjük hozzá a zöldségeket a tésztával együtt.
Szórjuk meg reszelt parmezánnal és díszítsük bazsalikomlevelekkel.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

676,5 kCal/

45,8 g

35 g

39,43 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz