Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 20dkg póréhagmya
  • 50dkg sárgarépa
  • 75dkg zsenge karalábé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1evőkanál ételízesítő
  • 4 (kb. 60dkg) csirke vagy pulykamellfilé (lehet sertés szűzérme is)
  • 1 kávéskanál provancei fűszerkeverék
  • 8 szelet húsos baconszalonna
  • 2dl főzőtajszín
  • 12g evőkanál ételsűrítő granulátum
  • 10dkg edami vagy gouda sajt
  • só, bors, szerecsendió, őrölt fehérbors

A recept elkészítése:

A póréhagymát és a sárgarépt vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük ételízesítővel, felöntjük 2,5dl vízzel és fedő alatt 10 percig pároljuk.

Közben a csirkemelleket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd 2-2 szelet, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk (kb. 4-5 percig), a csirke alól kimert zsiradékkal kikenünk egy mélyebb tűzálló tálat (amiben majd tálalhatjuk is).

A zöldséghez hozzáadjuk a fokhagymát, tejszínt, ételízesítőt, majd folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Hozzáreszeljük a sajt 2/3-át, sóval borssal, szerecsendióval illatosítjuk és összeforraljuk. Ezt a sütőedénybe szedjük, rátesszük a az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, pirítjuk.

Köretként burgonyát adunk hozzá, de önállóan is fogyasztható.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

1 adag

Teljes mennyiség

2236 kCal/

131 g

A recept forrása: A receptet beküldte: Maczkó Jánosné, Tata

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz