Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

bulgur saláta csirkecomb

Valódi nyári fogás, amelyet könnyű elkészíteni, könnyű elfogyasztani és még mutatós is. Kezdők is bátran kipróbálhatják!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db csirkecomb
  • 250 g túró
  • 200 g bulgur
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • olíva olaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors, menta levél, petrezselyem, kapor

bulgur saláta csirkecomb alap

 

A recept elkészítése:

 

A töltelékhez a kaprot felaprítjuk, a túróhoz adjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A csirkecombokat megmossuk, a bőrét kicsit elválasztjuk a hústól, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon el, mert akkor nem tudjuk majd megtölteni. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a bőre alá nyomkodjuk a túrós tölteléket. Tepsibe tesszük és egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és a bőrét megpirítjuk, kb. 15 perc alatt. Miközben sül a husink összedobhatjuk a köretet. A bulgurt egy tálba öntjük és legalább két ujjnyira felöntjük forró vízzel. Lefedjük és 20 percig állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak. Közben a paradicsomot kimagozzuk, és felkockázzuk, az uborkát felcsíkozzuk. Citromléből, olíva olajból és sóból öntetet készítünk, jó sok friss menta levelet és petrezselymet aprítunk és az egészet alaposan összekeverjük. Amikor a bulgur megpuhult, hozzákeverjük az öntetes zöldségekhez és már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

464 kCal/

45 g

39 g

15 g

Teljes mennyiség

1856 kCal/

180 g

156 g

60 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz