Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

kaposztasteszta

Ez egy igazán megosztó étel: nagyon lehet szeretni vagy éppen nagyon nem! Dédnagyanyáink, nagymamáink istenien készítették el és elérkezik egy bizonyos kor, amikor vágyunk az ilyen régi ízek után.

Nehézségi fok: közepes

 

A recept hozzávalói (4 adag):

A recept elkészítése:

A káposzta külső leveleit leszedjük, a fejet kettévágjuk, és almareszelőn lereszeljük.
Besózzuk, jól átforgatjuk, és 25-30 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat , karamellizálunk rajta 2 evőkanál nyírfacukrot, és a kicsavart káposztát hozzáadjuk. A levéből, amit eresztett, egy decinyit hozzáöntünk. (A maradék levet se öntsük ki, hozzáadhatjuk a tészta főzőlevéhez, még ízesebb lesz.)
Először 15-20 percig fedő alatt pároljuk, majd ha elpárolgott a leve, akkor időnként meg-megkeverve fedő nélkül egészen barnásra pirítjuk. A káposzta akkor van kész, ha teljesen elpárolgott a leve és megpirult. (összességében 40-45 percet vesz igénybe)
Hozzáadjuk a csipet őrölt köményt és a frissen őrölt fekete borsot, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kifőzött kockatésztát, és időnként megforgatva pirítgatjuk még – sokak szerint ez a fogás úgy az igazi, ha tészta is helyenként kicsit megpirult, enyhén odakap.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

453,6 kCal/

63 g

26,4 g

10,25 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei