Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Igazi nyári fogás ez a könnyed halas étel megbolondítva a mentás joghurttal, amelynek elkészítése rendkívül egyszerű. Érdemes kipróbálni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 8 szelet filézett fehér húsú tengeri hal
  • 4 közepes fej vöröshagyma (kb. 350g)
  • 2 doboz (300ml) natúr joghurt
  • friss mentalevél (5-8 szál)
  • vaj

A recept elkészítése:

A vöröshagymát felkarikázzuk, majd egy vajjal kikent  jénai tálba felktetjük úgy, hogy a tál alját teljesen befedje több rétegben. A halszeleteket enyhén megsózzuk és a hagymaágyra fektetjük egymás mellé. A joghurtot összekeverjük a felaprított friss mentalevéllel és ezt a keveréket ráöntjük a halszeletekre. Lefedjük a jénai tálat és kb. 40-45 percen keresztül közepes lángon sütjük a sütőben.

Köretként grillezett zöldséget vagy idénysalátát kínálhatunk mellé.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

289 kCal/1332 kJ

12 g

51 g

9 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei