Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

3sajtospizzakész

Pizza olasz eredetű étel, ami mára az egész világon elterjedt. Alapja egy lapos kenyérféle, melyet paradicsom vagy tejföl alapú szósszal borítanak, és erre különféle feltétek kerülnek, (a leggyakoribbak a különféle zöldségek, gomba és felvágottak), a tésztát végül reszelt sajttal szórják meg és sütőben megsütik. Jellegzetes fűszerei közé tartozik az oregánó és a pepperoni. Az már kevésbé ismert tény, hogy a középkori pékek is használták a pizzát, méghozzá arra, hogy kenyérsütés előtt betették ezt a lepényt, hogy megnézzék, eléggé felhevült-e a kemence. Szerencsére gyorsan rájöttek, hogy ennél sokkal jobb dolgokra is használható ez a lepény!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60+30 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 20 g graham liszt
  • 20 g zéró-6 lisztkeverék
  • 3 g élesztő
  • 1 dl víz
  • 2 g cukor
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 5 ml olíva olaj

szósz:

  • 50 g paradicsom konzerv
  • 2 ml olíva olaj
  • fokhagyma
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

feltét:

  • 20 g trappista sajt
  • 10 g márványsajt
  • 10 g mozzarella sajt

3sajtospizza

A recept elkészítése:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos vízben felfuttatjuk. A kétféle lisztet, a sót, borsot, oregánót, bazsalikomot egy tálban összekeverjük és félre tesszük. A paradicsomszósz hozzávalóit egy edényben összefőzzük, kb. 15-20 perc alatt besűrűsödik. Közben a lisztkeverékhez adjuk az olajat és a felfutott élesztős vizet, és összedolgozzuk. Ha már szép sima a tésztánk, lefedve, meleg helyen 45 percig kelesztjük. Ezután még egyszer átgyúrjuk és 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Begyújtjuk a sütőt 200 fokra, hogy mire végzünk a pizza összeállításával, már kellően meleg legyen. Jöhet a pizza tésztára a paradicsom szósz, utána pedig a reszelt trappista, mozzarella sajt, végül rámorzsoljuk a márvány sajtot. 10-15 perc alatt újra megkel a tészta, utána mehet a sütőbe kb. 30 percre.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

400 kCal/

26,27 g

20,8 g

21,8 g

Teljes mennyiség

2400 kCal/

157,62 g

124,8 g

130,8 g

A teljes mennyiség tápanyagtartalma 6 adagra vonatkozik. A fotón is ekkora mennyiség látható.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei