Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Gombás ragu tésztával

Igazán hagyományos magyar étel, amelyet nagyon egyszerű reformosítani: a köretet durum tésztából készítjük.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 -80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg füstölt pulykacomb
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 evőkanál lecsó .
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 1 dl tejföl 12%-os
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg orsó tészta (durum vagy csökkentett szénhidráttartalmaú)
  • 1 evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A sovány húst kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk. Apró kockára vágjuk a füstölt pulykacombot, és a vöröshagymát, és egy evőkanál olajon, bevonatos edényben átsütjük. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, ízesítjük borssal, sóval, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, a lecsót és a felkockázott húst. Kevés vízzel felengedve addig pároljuk, majd a hús megpuhul. Tejföllel, liszttel behabarva összeforraljuk.
Közben enyhén sós vízbe – melybe tettünk egy evőkanál olajat is - kifőzzük az orsó tésztát, és az elkészült gombás raguval melegen tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

473 kCal/

43,2 g

34,2 g

17 g

Teljes mennyiség

1892 kCal/

172,8 g

136,8 g

68 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz