Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Gombás patiszonpörkölt

Mentés

Közismert, hogy pörkölt nem csak hússal, hanem vegán változatban kizárólag zöldséggel is készíthető. Kiváló példa erre a következő patisszon pörkölt, amely ízletes és egyszerűen elkészíthető, húsmentes, gyorsan megfő és olcsó is. És nem csak a cukorbetegek fogják élvezni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 - 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 40 dkg patisszon
  • 40 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg paradicsom
  • 3 dkg zöldpaprika (1/2 db)
  • fűszerpaprika
  • konyhasó
  • 60 dkg burgonya

A recept elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, sót, borsot, és a meghámozott és kockára vágott paradicsomot. Átpirítjuk, vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg. Beletesszük a megtisztított és cikkekre vágott gombát, és a zöldpaprikát, majd kevés vízzel felengedve fedő pároljuk (paprika és paradicsom helyett használhatunk lecsót is). Ha félig megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott patisszont, és készre pároljuk. Hasonló módon készíthetünk pörköltet egyéb zöldségekből is (zöldbab, zöldborsó, cukkini karfiol stb.) A kész pörköltet enyhén sós vízben megfőzött burgonyával tálaljuk. Fogyasztható hozzá kovászos uborka is.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

269 kCal/

42,7 g

11,3 g

5 g

Teljes mennyiség

1076 kCal/

170,8 g

45,2 g

20 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz