Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

bazsalikomos-gombas-teszta

A penne tészta ferde metszésű, bordázott kis csövecske, amelynek bordázatába megragad ez a bazsalikomos, fokhagymás szósz. Gyorsan elkészíthető remek fogás akár ebédre, akár vacsorára!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (5 adag):

a mártáshoz:

  • 10g hántolt napraforgómag (nem sózott!)
  • 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • 400g reszelt parmezán
  • 400g reszelt trappista sajt
  • 8-9 evőkanál olívaolaj

A recept elkészítése:

Először a mártást készítjük el. Ehhez a napraforgómagot a bazsalikomlevelekkel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel mozsárban péppé törjük, de az is jó, ha merülőmixerrel pürésítjük. Utána megsózzuk, a kétféle reszelt sajtot meg az olívaolajat beledolgozzuk, és félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, egy centis kockákra vágjuk, és kb. 3 liter vízbe szórjuk. 5 percig főzzük, majd a gombát is beledobjuk. Megsózzuk, 2-3 percnyi forralás után a tésztát is hozzáadjuk. Kb. még 10 percig főzzük, azután leszűrjük. Főzőlevéből 2-3 evőkanálnyit a bazsalikomos mártásba keverünk, majd a jól lecsöpögtetett tésztát beleforgatjuk. Tálaláskor a tetejére még szórhatunk reszelt sajtot.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

64 g

Teljes mennyiség

318 g

100g tészta szénhidráttartalma: 25g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz