Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

Frsalátacsirkecomb

Talán meglepő, de a francia salátának semmi köze a franciákhoz: magyar eredetű ételről van szó, amelyet eredetileg magyar szakácsok találtak ki a konyhai maradékok (pl. levesben főtt zöldségek) hasznosítására. Mindenesetre gyorsan elkészíthető, finom saláta, amely nem csak főétkezésre, hanem uzsonnára vagy éppen svédasztalos vendéglátáshoz is kiváló.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 55 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

 

  • 1 csirkecomb
  • 70 g alma
  • 70 g sárgarépa
  • 40 g zöldborsó
  • 2 evőkanál házi majonéz
  • 1 teáskanál 12%-os tejföl
  • só, bors, őrölt kömény, kakukkfű

Frsalátacsirkecombhv

 

A recept elkészítése:

 

A csirkecombot fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, kakukkfűvel és sütőzacskóban 200 fokos sütőben süssük 25-30 percig. A franciasalátához a répát és az almát hámozzuk meg és daraboljuk fel. Ha nem fagyasztott répát és borsót használunk, akkor ezeket főzzük meg sós vízben és szűrjük le. A házi majonézhez a tojássárgájához lassan csorgassuk hozzá az olajat, majd ha krémes adjunk hozzá mustárt, sót, borsot, végül eritritolt és tejfölt, hogy tartármártást kapjunk. Ebbe a kész öntetbe keverjük bele a darabolt almát és a puha zöldborsót és sárgarépát. Jól összeérnek az ízek, ha a salátát már előző nap elkészítjük és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. A sült csirkecombbal tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

490 kCal/

17,5 g

25,6 g

34,9 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz