Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Firenzei sültzöldségek csirkével

Érdemes kihasználni a frissen termő zöldségek szezonját és elkészíteni belőlük ezt a mediterrán fogást. Nem csak finom, hanem egészséges is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 - 120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg padlizsán
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • bazsalikom
  • oreganó
  • tengeri só
  • 4 db felső csirkecomb (kb. 10 dkg hússal/fő)
  • sült csirke fűszersó
  • 2 evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A csirkecombokat megmossuk, sült csirke fűszersóval megszórjuk. Hőálló edénybe tesszük, a tetejét meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal. Alufóliával lefedve sütőben pároljuk. Közben a cukkínit és a padlizsánt felkockázzuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. Két evőkanál olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cukkíni és a padlizsán kockákat. Ízesítjük sóval, bazsalikommal és oregánóval, és magas hőmérsékleten ressre sütjük. Hőálló tálat a maradék olajjal kikenjük, a tál aljába rakjuk a sült zöldséget. Beborítjuk a paradicsom karikákkal, és a tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad, és kicsit megpirul. Amikor a csirkehús is megpuhult, az alufóliát eltávolítva a csirkehúst is addig sütjük, míg megpirul.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

445 kCal/

14,4 g

28 g

32,5 g

Teljes mennyiség

1780 kCal/

57,6 g

112 g

130 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz