Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Firenzei sültzöldségek csirkével

Érdemes kihasználni a frissen termő zöldségek szezonját és elkészíteni belőlük ezt a mediterrán fogást. Nem csak finom, hanem egészséges is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 - 120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg padlizsán
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • bazsalikom
  • oreganó
  • tengeri só
  • 4 db felső csirkecomb (kb. 10 dkg hússal/fő)
  • sült csirke fűszersó
  • 2 evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A csirkecombokat megmossuk, sült csirke fűszersóval megszórjuk. Hőálló edénybe tesszük, a tetejét meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal. Alufóliával lefedve sütőben pároljuk. Közben a cukkínit és a padlizsánt felkockázzuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. Két evőkanál olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cukkíni és a padlizsán kockákat. Ízesítjük sóval, bazsalikommal és oregánóval, és magas hőmérsékleten ressre sütjük. Hőálló tálat a maradék olajjal kikenjük, a tál aljába rakjuk a sült zöldséget. Beborítjuk a paradicsom karikákkal, és a tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad, és kicsit megpirul. Amikor a csirkehús is megpuhult, az alufóliát eltávolítva a csirkehúst is addig sütjük, míg megpirul.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

445 kCal/

14,4 g

28 g

32,5 g

Teljes mennyiség

1780 kCal/

57,6 g

112 g

130 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei