Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

fetás spenótos rétes csibefalatokkal

Remek ízkavalkád, amely garantáltan megéri egy kicsit több időt tölteni a konyhában. Nem szabad megijedni tőle, sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy első ránézésre tűnik!

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 3 marék spenót levél
  • 100 g feta sajt
  • 20 ml olaj + sütéshez
  • 100 g zéró-6-liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 66 g teljes kiőrlésű réteslap
  • só, bors

fetás spenótos rétes csibefalatokkal alap

 

A recept elkészítése:

 

A töltelékhez a spenót leveleket megmossuk, pár percre lobogó vízbe dobjuk, majd leszűrjük és felaprítjuk. Elkeverjük a fetával és félretesszük. A csirkét megmossuk, apró falatokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az egyik tojást összekeverjük, beleszórjuk a lisztet, ezt is ízesítjük sóval, borssal, csomómentesre keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet és elkeverjük. A réteslapot megkenjük vékonyan olajjal, vagy befújjuk olajspray-vel, megtöltjük a fetás töltelékkel és feltekerjük, a tetejét pedig megkenjük tojással. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Közben a csirke darabokat mártsuk a tésztába és forró olajban süssük aranyszínűre, ne süssük túl, ezek a pici falatok hamar átsülnek, a bunda pedig akkor finom, ha ropogós, de szép világos.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

490 kCal/

17 g

42 g

26 g

Teljes mennyiség

2360 kCal/

68 g

168 g

104 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei