Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

erdei gombás sertésragu rukkolás burgpürével

Hogy mi is az a ragu? Se nem tokány, se nem pörkölt. S legfőképpen nem az, amit ifjú korunk menzakonyháin előszeretettel merőkanalaztak a szétfőtt tésztákra. A pörkölttől alapvetően az különbözteti meg, hogy paprikát nem tesznek bele, és nem is pirítják vissza többször a zsírjára, hanem egyenletesen párolják. Egy finom raguval megállíthatjuk az időt, nem létezik tegnap és holnap, csak a jelen pillanat élvezete. Próbálja ki receptünket, és megtapasztalja!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g sertéslapocka
  • 40 g bacon szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 50 g shitake gomba
  • 150 g laska gomba
  • 200 g fehér csiperke gomba
  • 180 g barna csiperke gomba
  • 120 g 12 %-os tejföl
  • 1 evőkanál zéró-6-lisztkeverék
  • 30 g rukkola
  • 200 g burgonyapüré por
  • 6 dl tej
  • só, bors

erdei gombás sertésragu rukkolás burgpürével alap

 

A recept elkészítése:

 

Legelőször a bacon szalonnát feldaraboljuk és megpirítjuk, majd kihalásszuk az edényből és félretesszük. Ezután a hagymát felaprítjuk és olajon elkezdjük párolni, közben a húst megmossuk, feldaraboljuk, majd ezt is a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük egy kevés vízzel és párolni kezdjük. Elkezdhetünk foglalkozni a gombákkal is, megmossuk, feldaraboljuk, majd ha a hús már félig megpuhult, a gombákat is az edénybe szórjuk. Pár perc alatt enged magából annyi levet, ami a puhuláshoz kell, ezért ilyenkor nem kell vizet adni az ételhez, nehogy később túl híg legyen a ragunk. Ha minden megpuhult, mehet vissza a bacon is, illetve hő kiegyenlítés után a lisztes tejföl is. Pár perc alatt összeforraljuk és ezzel a ragunk kész. A körethez a burgonyapüré port megfelelő mennyiségű tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a megmosott rukkolát, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. Kis ideig állni hagyjuk, majd tálalhatjuk a ragunkat.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

573 kCal/

45 g

40 g

25 g

Teljes mennyiség

2292 kCal/

180 g

160 g

100 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei