Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Egybesültfasírt

Ez az ízletes főétel valóban diétás: a fasírtot rizs helyett hajdinával készítjük és nem olajban, hanem alufóliába tekerve sütjük ki. Jobb étvággyal fogjuk enni, mert nem csak finom, hanem valóban egészségesebb is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400 g darált sovány sertéslapocka
  • 60 g hajdina
  • 1 db M-es tojás
  • 100 g trappista sajt
  • 10 ml olaj a fasírt megkenéséhez
  • 800 g fagyasztott zöldségkeverék (30 dkg brokkoli, 30 dkg karfiol, 20 dkg sárgarépa)
  • 40 g csökkentett szénhidráttartalmú burgonyapehely
  • só, bors, őrölt kömény, pirospaprika

Egybesültfasírthv

A recept elkészítése:

A hajdinát főzés előtt 2-3 órával beáztatjuk, vagy az előkészített, tasakos változatot megfőzzük. A darált sertéshúst elkeverjük a tojással, reszelt sajttal, főtt hajdinával, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Olajjal megkent alufóliába kanalazzuk, és henger formájúra alakítjuk, majd, mint egy szaloncukrot a fóliával becsomagoljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Ezután kibontjuk a fóliát és még 10 percig pirítjuk. A zöldséget mikrohullámú sütőben 5-10 perc alatt megpuhítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyapüré pelyhet a csomagoláson található utasítás szerint sóval és tej helyett vízzel elkeverjük. Tálaláskor figyeljünk az arányokra, a tányér felén zöldség, negyedén fasírt legyen, a maradék negyed legyen csak a krumpli!

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

578 kCal/

22 g

30,2 g

37,4 g

Teljes mennyiség

2312 kCal/

88 g

120,8 g

149,6 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz