Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

cukkinis csirkés tészta

A cukkini egyre népszerűbb itthon, bár még mindig sok konyhában felfedezésre vár. Talán azért is nehéz mit kezdenünk vele, mert nincs hagyomány, amihez nyúlhatnánk: nem készíthetjük úgy, ahogy anyáink és nagyanyáink, mert feltehetőleg nem készítették sehogy, hiszen valószínűleg nem is ismerték. Érdemes azonban kipróbálni és kísérletezni vele, mert remek kiegészítője - többek között - számos tésztaételnek. Ez a csirkével készült változat is biztosan sokak kedvence lesz!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

cukkinis csirkés tészta alap

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, az olajon a sóval megpároljuk. Közben elkezdhetjük főzni a tésztát is. Ha megpuhult a hagyma, rádobhatjuk a megmosott, felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és kevés vizet hozzáöntve kezdjük el ezt is párolni. Ezalatt van időnk megmosni és feldarabolni a cukkinit, majd ez is mehet a húshoz. Ha minden megpuhult öntsük bele a tejszínt és forraljuk az egészet pár percig. Már csak a kifőtt tésztát kell belekevernünk és tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

457 kCal/

35 g

39 g

18 g

Teljes mennyiség

1828 kCal/

140 g

156 g

72 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz