Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

Régi, jól bevált recept, és ha tartalmas ételt szeretnénk tenni az asztalra, amelynek elkészítése gyors és könnyű, akkor a krumplifőzelék az egyik legjobb választás.

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 babérlevél
  • majoranna
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • ecet

Rántáshoz:

  • 2 kis doboz tejföl
  • 4 ek olaj
  • 3 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika

A recept elkészítése:

A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk és annyi vízzel felenegedjük, amennyi éppen ellepi. A vöröshagyma külső héját lehúzzuk és egészben a krumplihoz adjuk, majd feltesszük főni. Babérlevéllel, majorannával, borsal, sóval és tetszés szerint ételízesítővel ízesítjük. Amíg a krumpli puhára fő, elkészítjük a rántást: az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és 1-2 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a tejföllel simára kikeverjük. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a rántást és egy kevés ecettel megbolondítva összefőzzük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

66 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei