Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Brokkolis vagdalt

Ez a különleges körettel kísért zöldséges vagdalt igazán remek fogás. Az édesburgonya - amelynek neve ellenére semmi köze a burgonyához - vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag zöldség, érdemes minél többet fogyasztani belőle.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sovány darálthús (sertés vagy pulykacomb)
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 40 dkg brokkoli
  • 70 dkg édes burgonya
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • konyhasó
    grill fűszer keverék

 

A recept elkészítése:

 

A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, és főzzük ressre (amikor a közepe roppanós) enyhén sós forró vízben, és szűrjük le. A zsemlét áztassuk be vízbe, majd a felesleges vizet távolítsuk el belőle. Készítsük el a vagdalt alapot. Dolgozzuk össze a zsemlét a tojással, a darált hússal, és ízesítsük zúzott fokhagymával, őrölt borssal, fűszerpaprikával és sóval. Hőálló edényt béleljük ki alufóliával, és formázzuk az egybesült vagdalthoz a masszát úgy, hogy a közepébe rakjuk a brokkoli rózsákat, majd forró sütőben süssük ki. A megtisztított és cikkekre vágott édes burgonyát grill fűszerrel megszórva süthetjük együtt a vagdalttal is, de ha puhábban szeretjük, akkor külön edényben, kevés vizet alátéve – időnként a lével locsolgatva, a zöldség darabokat megforgatva – süssük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

389 kCal/

44,8 g

29,5 g

9,4 g

Teljes mennyiség

1556 kCal/

179,2 g

118 g

37,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei