Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Borsos tokány tarhonyával

Csikós vagy debreceni? Hentes- vagy borsos, netán frankfurti? Egy jó tokánynak nincs párja. A pörkölt módra elkészült étel erdélyi eredetű, a vékony, ujjnyi csíkokra vágott húsdarabok valószínűsíthetően a pusztákon vándorló magyarok ősi tartósító módszerének továbbélését jelzik. Természetesen ahány ház, annyiféle szokás, de az igazi tokány lelke a bors és a majoránna. Készíthető sertés-, marha-, vad- és baromfihúsból is. Borssal, gombával, füstölt szalonnával készítve, tejföllel ízesítve mennyei.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 - 80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sovány sertéscomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 kanál ketchup
  • csipetnyi fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • konyhasó
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A sertéscombot vékony csíkokra, a szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A szalonna kisült zsírjában megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, ízesítjük sóval, csipetnyi fűszerpaprikával, ketchuppal, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal. A húst átpirítjuk, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Közben elkészítjük a tarhonyát. Az olajon megpirítjuk a tésztát, amikor rózsaszínes kezd lenni a tarhonya, felöntjük a szükséges vízzel, és takaréklángon készre főzzük. Amikor a borsos tokány húsa megpuhult, fedő nélkül kissé zsírjára pirítjuk, és melegen tálaljuk. Fogyasztható uborka salátával, kovászos uborkával.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

535 kCal/

47,5 g

31,8 g

19,2 g

Teljes mennyiség

2140 kCal/

190 g

127,2 g

76,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei