Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Borsos tokány tarhonyával

Csikós vagy debreceni? Hentes- vagy borsos, netán frankfurti? Egy jó tokánynak nincs párja. A pörkölt módra elkészült étel erdélyi eredetű, a vékony, ujjnyi csíkokra vágott húsdarabok valószínűsíthetően a pusztákon vándorló magyarok ősi tartósító módszerének továbbélését jelzik. Természetesen ahány ház, annyiféle szokás, de az igazi tokány lelke a bors és a majoránna. Készíthető sertés-, marha-, vad- és baromfihúsból is. Borssal, gombával, füstölt szalonnával készítve, tejföllel ízesítve mennyei.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 - 80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sovány sertéscomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 kanál ketchup
  • csipetnyi fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • konyhasó
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál olaj

 

A recept elkészítése:

 

A sertéscombot vékony csíkokra, a szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A szalonna kisült zsírjában megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, ízesítjük sóval, csipetnyi fűszerpaprikával, ketchuppal, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal. A húst átpirítjuk, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Közben elkészítjük a tarhonyát. Az olajon megpirítjuk a tésztát, amikor rózsaszínes kezd lenni a tarhonya, felöntjük a szükséges vízzel, és takaréklángon készre főzzük. Amikor a borsos tokány húsa megpuhult, fedő nélkül kissé zsírjára pirítjuk, és melegen tálaljuk. Fogyasztható uborka salátával, kovászos uborkával.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

535 kCal/

47,5 g

31,8 g

19,2 g

Teljes mennyiség

2140 kCal/

190 g

127,2 g

76,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz