Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Bolognaispagetti

A spagetti először Szicíliában jelent meg a 10. század környékén, ahol valószínűleg a mór hódítóknak köszönhetően terjedt el fogyasztása. A Spaghetti Bolognese azonban nem egy tradicionális olasz étel. A bolognai szószt Bolognában és környékén mindig is lasagne, vagy tojásos tagliatelle tésztával tálalták, ami egy vékony, lapos, szalag formájú száraztészta. A spagetti mellé Dél-Itáliában sokkal sűrűbb, testesebb szószokat készítettek, hiszen ezek állaguknak köszönhetően jobban megmaradtak a csúszósabb és vékony spagettin.A második világháború során az amerikai katonák az olaszországi hadjárat alatt igencsak megkedvelték a bolognai szószos „tagliatelle al ragùt”. A háború után hazatérve az olasz éttermekben egyre több veterán rendelt az étlapról bolognai szószos tésztaételeket. Mivel azonban a második, vagy harmadik generációs olasz-amerikai étteremtulajdonosok már kevesebb hangsúlyt fektettek az olasz gasztronómiai tradíciókra, így a bolognai szószt gyakran spagettivel és nem lasagne tésztával, vagy tojásos tagliatelle-vel tálalták. Amerikában tehát a háború után gyorsan népszerűvé vált a bolognai szósz és a spagetti románcából született a Spaghetti Bolognese.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 200 g darált sertéshús
  • 100 g sárgarépa
  • 0,3 dl tej
  • 1 közepes fej vörös-, vagy lilahagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 50 g paradicsompüré
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • 10 ml olaj
  • 150 g hámozott darabolt paradicsom konzerv
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 320 g diabetikus spagetti tészta

Bolognai spagettihv

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát és a répát megmossuk, megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés olajon sóval, borssal megpirítjuk kb. 5-10 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a darált húst a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk. Jöhet bele a paradicsompüré, azt is megpirítjuk pár perc alatt, majd a hámozott darabolt paradicsomkonzerv, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, és a paradicsomlével felöntjük. Az egész ragut készre főzzük, majd hozzáöntjük a tejet és pár percig összeforraljuk. Eközben a spagettit is kifőzzük, így ha a ragunk elkészült, már tálalhatunk is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

490 kCal/

41,7 g

35,76 g

16,5 g

Teljes mennyiség

1960 kCal/

166,8 g

143,04 g

66 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei