Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

bazsalikomos húsgombóc paradicsomszósszal spagettivel

Olaszos fűszerezésű húsos tésztaétel, amely bármilyen évszakban kellemes fogás. A bazsalikomot a növények királyának is nevezik, és eredetileg Indiából származik. A mediterrán világban a szerelem szimbóluma, kétszemélyes étkezésnél így szinte garantált bók-arató hatása.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A paradicsomszószhoz a hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomkonzervvel, hozzáöntjük a ketchupot és megfűszerezzük oregánóval bazsalikommal. Amíg a szósz összefő, a darálthúst sózzuk, borsozzuk, aprított friss bazsalikommal fűszerezzük és gombócokat formázunk belőle. Ekkor a tésztát is elkezdhetjük főzni. Ha a szósz jól összefőtt, alacsonyabb fokozatra vesszük a tűzhelyet és beledobjuk a gombócokat, majd újra feltekerjük a tűzhelyet és 15 percig főzzük a gombócokat a szószban. A kifőtt tésztával tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

605 kCal/

36 g

35 g

34 g

Teljes mennyiség

2420 kCal/

144 g

140 g

136 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei