Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

bazsalikommal fetával göngyölt csirkemell káposzta ropogóssal

Különleges fűszerezésű főétel, amely vendégvárásra is kitűnő választás!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 120 g feta sajt
  • 160 g lila-, és fehérkáposzta keverék
  • 120 g szálakra vágott sárgarépa
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 60 g nyers quinoa
  • 30 ml olaj
  • só, bors, bazsalikom

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a feta sajttal és beleteszünk pár bazsalikom levelet. Feltekerjük a húst és megtűzzük fogpiszkálóval. Locsolunk rá egy evőkanálnyi olajat és előmelegített 180-200 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Közben a quinoát megfőzzük és lehűtjük, a szálas káposzta keveréket és sárgarépát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáütjük a tojást és belekeverjük a főtt quinoát. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 2 evőkanál segítségével a zöldségkeverékből lapos pogácsákat formázunk bele. Mindkét oldalát szép barnára sütjük. A kész csirkéből kiszedjük a fogpiszkálót és szeleteket vágunk belőle, majd a káposztaropogóssal tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

312 kCal/

20 g

32 g

12 g

Teljes mennyiség

1248 kCal/

80 g

128 g

48 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei