Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

Habár a bárányhús egész évben beszerezhető, igazi szezonja tavasszal, főleg húsvétkor van. Íze igen zamatos és viszonylag kevés előkészületet kíván, készíthetjük roston, grillezve vagy akár sütve is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (16 darab):

  • 60 dkg bárányhús csont nélkül
  • 5dkg szalonna
  • 2 db mogyoró hagyma vagy egy kis fej vöröshagyma
  • 2 rozmaringlevél
  • 3-4 petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál fehér borecet
  • 1,5dl zöldségleves leveskockából

A recept elkészítése:

A húst a szalonnával együtt finomra daráljuk. A hagymát, a rozmaringot és a petrezselyemzöldeket apróra vágjuk, majd a bárányhússal, egy csipetnyi sóval és a borssal eldolgozzuk. A keveréket 16 részre osztjuk és vizes kézzel kis labdákat formázunk. Tűzálló edényben megolvasztjuk a vajat, a golyókat 2 percig piratjuk benne, majd az egészet az edénnyel együtt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és pirosra sütjük. Ekkor kivesszük a tálból a gombócokat és lecsöpögtetjük őket. Az edényben fakanállal simára keverjük az ecetet, a bort és a meleg levest, és ezzel meglocsoljuk a gombócokat. Fejessalátát vagy paradicsomsalátát kínálunk mellé.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

130 kCal/543 kJ

5 g

32 g

36 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei