Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Baconos köles

A köles rendkívül változatosan elkészíthető gabonaféle, amely tökéletesen illeszthető a lisztérzékenyek étrendjébe is.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 100 g bacon szalonna
  • 100 g köles
  • 1 db M-es tojás
  • 80 g trappista sajt
  • 3 dl tej
  • 25 g zéró-6-liszt
  • 50 g light margarin
  • só, bors, szerecsendió, bazsalikom, oregánó

Baconosköleshv

 

A recept elkészítése:

 

A kölest bazsalikomos, oregánós, sós vízben megfőzzük. A bacont feldaraboljuk és megpirítjuk. Ha kész, a pirult kockákat szedjük ki egy lapáttal és a visszamaradt zsiradékot tegyük félre, ebben fogjuk megforgatni a köles golyókat. A sajtmártáshoz egy edényben megolvasztjuk a margarint, beleszórjuk a zéró-6-lisztet és ha picit felhabzik, de még nem pirult meg hozzáöntjük a hideg tejet. Elkeverjük és összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele és hozzáadjuk a reszelt sajtot is, majd az egészet jól összekeverjük. Félre is tehetjük, a sajtmártásunk kész. A főtt köleshez hozzáadjuk a pirított bacont, a tojást és elkeverjük. A masszából diónyi golyókat formázunk és a megmaradt zsiradékon megpirítjuk. A sajtmártással leöntve tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

400 kCal/

22 g

18 g

25,9 g

Teljes mennyiség

1600 kCal/

88 g

72 g

103,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz