Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

fetás baconos csirke friss kevert salátával

Elkészíteni is könnyű, a gyomrot sem terheli és mindezeken túl nagyon finom!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 160 g bacon szalonna
  • 160 g feta sajt
  • 800 g saláta mix
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1-1 evőkanál lenmag, szezámmag
  • só, bors

fetás baconos csirke friss kevert salátával alap

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk és a feta sajttal együtt felkockázzuk. Egyenként bacon szalonnába tekerjük a kockákat, tepsibe rakosgatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben fél óra alatt ropogósra sütjük. Közben elkészítjük a saláta öntetet: egy befőttesüvegbe öntjük az olajat, a citromlevet, sót, borsot adunk hozzá, jól összerázzuk és állni hagyjuk, amíg a hús sül a sütőben. Tálaláskor a salátát leöntjük az öntettel, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal és a tetejére szedjük a sült csirke és feta falatkákat.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

613 kCal/

19 g

42 g

40 g

Teljes mennyiség

2452 kCal/

76 g

168 g

160 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz