Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

fetás baconos csirke friss kevert salátával

Elkészíteni is könnyű, a gyomrot sem terheli és mindezeken túl nagyon finom!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g csirkemell
  • 160 g bacon szalonna
  • 160 g feta sajt
  • 800 g saláta mix
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1-1 evőkanál lenmag, szezámmag
  • só, bors

fetás baconos csirke friss kevert salátával alap

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk és a feta sajttal együtt felkockázzuk. Egyenként bacon szalonnába tekerjük a kockákat, tepsibe rakosgatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben fél óra alatt ropogósra sütjük. Közben elkészítjük a saláta öntetet: egy befőttesüvegbe öntjük az olajat, a citromlevet, sót, borsot adunk hozzá, jól összerázzuk és állni hagyjuk, amíg a hús sül a sütőben. Tálaláskor a salátát leöntjük az öntettel, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal és a tetejére szedjük a sült csirke és feta falatkákat.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

613 kCal/

19 g

42 g

40 g

Teljes mennyiség

2452 kCal/

76 g

168 g

160 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei