Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Főételek - receptek cukorbetegeknek

gyros pulyka teljes őrlésű pita

A gyros egy tál függőleges nyárson sült hús, amelynek külső, ropogós rétegét vékony csíkokra szeletelve, függőlegesen vágják le a nagy húsnyársról. A leszeletelt húsforgácsot általában olajozott, enyhén grillezett pitába tekerve, szendvics formában szolgálják fel, paradicsommal, hagymával és tzatziki szósszal Görögországi nyaralás előtt, után vagy helyett bárki az asztalra varázsolhatja ezt a hamisítatlan mediterrán fogást receptünk segítségével!

pestos tészta

Az olasz konyha egyik legnagyobb klasszikusa a pesto. Ez a hagyományosan mozsárban készülő szósz rendkívül sokoldalúan felhasználható és igen változatos alapanyagokból elkészíthető, legyen szó zöldfűszerekről, különböző zöldségekről vagy olajos magvakról. A legtöbbször tésztával fogyasztjuk, de kiválóan ízesíthetünk vele leveseket, kelt tésztákat, halakat és húsokat is.A pesto története az ókori Rómából ered, és talán a legnépszerűbb a genovai pestó. Hivatalosan csak az a pesto nevezhető genovainak, amely kizárólag Ligúria területén termesztett genovai bazsalikomból, olasz fokhagymából, fenyőmagból, sóból, extra szűz olívaolajból, parmezán és pecorino sajtból készül, ugyanis a ligúr kereskedők és vendéglátók létrehoztak egy konzorciumot, az eredeti receptet oltalom alá helyeztették és az alapanyagok származási helyét földrajzilag behatárolták. A pestos tészta villámgyorsan elkészíthető, és bár receptünkben kész pestoval dolgozunk, a saját készítésű sem igényel sokkal több időt.

Szójáslazac

A lazac az egyik legkönnyebben és sokoldalúbban felhasználható halfajta. Nagyon egészséges és szinte szálkamentes, elkészítése rendkívül változatos lehet, hiszen a lazacot párolhatjuk, süthetjük, gőzölhetjük, és főzhetjük is.

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM