Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

Ez a sült spárga remek kezdés egy többfogásos menüsorhoz, de természetesen önmagába is fogyasztható. A csökkentett zsírtartalmú majonéz felesleges kalóriabevitel nélkül is krémessé teszi a szószt. A látvány és az íz tovább fokozható, ha apróra vágott főtt tojással szórjuk meg a tetejét.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1000g spárga
  • 10ml (kb. 2 teáskanál) extraszűz olivaolaj
  • 1 csipet só
  • 30ml (kb. 2 evőkanál) csökkentett zsírtartalmú majonéz
  • 10g reszelt parmezánsajt
  • 2 evőkanál víz
  • 2 db apróra vágott szardella filé
  • 1 közepes fokhagyma gerezd
  • 15ml (kb1 evőkanál) citromlé
  • 2 db apróra darabolt keménytojás

A recept elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt. Az olívaolajat keverjük össze a sóval, mártsuk bele egyenként a spárgákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük és 15-20 percen át süssük a sütőben, amíg megpuhul. Félidőben forgassuk meg őket. Közben keverjük össze a majonézt, a parmezánsajtot, a vizet, az apróra vágott szardella filéket, az áttört fokhagymát és a citromlevet. Tálaláskor a tányérre helyezett spárgákra tegyünk ízlés szerint a szószból és szórjuk meg az apróra vágott keménytojással.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

495 kCal/

6,7 g

6,4 g

7,3 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz