Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

Ez a sült spárga remek kezdés egy többfogásos menüsorhoz, de természetesen önmagába is fogyasztható. A csökkentett zsírtartalmú majonéz felesleges kalóriabevitel nélkül is krémessé teszi a szószt. A látvány és az íz tovább fokozható, ha apróra vágott főtt tojással szórjuk meg a tetejét.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1000g spárga
  • 10ml (kb. 2 teáskanál) extraszűz olivaolaj
  • 1 csipet só
  • 30ml (kb. 2 evőkanál) csökkentett zsírtartalmú majonéz
  • 10g reszelt parmezánsajt
  • 2 evőkanál víz
  • 2 db apróra vágott szardella filé
  • 1 közepes fokhagyma gerezd
  • 15ml (kb1 evőkanál) citromlé
  • 2 db apróra darabolt keménytojás

A recept elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt. Az olívaolajat keverjük össze a sóval, mártsuk bele egyenként a spárgákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük és 15-20 percen át süssük a sütőben, amíg megpuhul. Félidőben forgassuk meg őket. Közben keverjük össze a majonézt, a parmezánsajtot, a vizet, az apróra vágott szardella filéket, az áttört fokhagymát és a citromlevet. Tálaláskor a tányérre helyezett spárgákra tegyünk ízlés szerint a szószból és szórjuk meg az apróra vágott keménytojással.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

495 kCal/

6,7 g

6,4 g

7,3 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM