Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

fűszeresrudak

A fűszeres ízek kedvelőinek ez a ropogtatni való minden bizonnyal bekerül a kedvencek közé, ami akár baráti összejövetelekről, akár alkalmi eseményekről legyen szó, a társalgás elmaradhatatlan hozzávalója.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (1 darab):

 

  • 100 g zéró-6-lisztkeverék
  • 100 g sima liszt
  • 100 g vaj
  • 1 db M-es tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 30 g reszelt trappista sajt
  • só, bors, oregánó, rozmaring

 

A recept elkészítése:

 

A rudakhoz a sajt és a tojásfehérje kivételével minden hozzávalót összegyúrunk. Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felét rozmaringgal a másikat oregánóval fűszerezzük, majd 10 percet pihentetjük a hűtőben. Kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a sajttal, majd 0,5 cm széles 10 cm hosszú rudakra vágjuk. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt kész.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

40,4 kCal/

2,1 g

1,4 g

2,7 g

Teljes mennyiség

1616 kCal/

84 g

56 g

108 g

A teljes mennyiség kb. 40 darab rúdra vonatkozik.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz