Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

töltötttojás

Különösen a húsvéti időszakban van szezonja a töltött tojásnak, de egyszerű elkészíthetősége, látványa az év bármely szakában feldobja az otthoni vendéglátást vagy akár egy hétköznapi vacsorát.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 4 db keményre megfőzött tojás
  • 4 vékonyabb szelet füstölt sonka
  • 1 póréhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt sajt

A recept elkészítése:

A megpucolt tojásokat vágjuk ketté. Szedjük ki a sárgáját, és reszeljük le egy edénybe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sonkát, keverjük ki a tejföllel, és ízesítsük a fűszerekkel ízlés szerint. Egy kanál segítségével töltsük vissza az elkészített masszát a tojások fehérjéibe, szórjuk meg őket reszelt sajttal, és grill sütőbe pirítsuk rá a sajtot.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

325,4 kCal/

3,825 g

18,75 g

25,975 g

Teljes mennyiség

1302 kCal/

15,3 g

75 g

103,9 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM