Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

Diétás vacsorának, köretnek és vendégvárónak is remekül alkalmazható ez az egyszerű, de igen ízletes előétel, húsvétkor pedig elmaradhatatlan fogás a sonka mellett!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 darab):

  • 4 db "L"-es tojás
  • 5dkg vaj
  • 4 fokhagymagerezd

A recept elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, közben a vajat megolvasztjuk és belekeverjük az áttört fokhagymát. A keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk és óvatosan kiemeljük a sárgájukat.A fehérjékben egy-két kiskanál olvasztott fokhagymát teszünk, majd visszahelyezzük beléjük a sárgákat. Egy jénai tálba hasra fordítva sorba lerakjuk a fél tojásokat, ráöntjük a maradék vajat, kicsit megsózzuk és a hűtőbe tesszük.

Retek, paradicsom, paprika, zöldhagyma és minden más zöldség illik hozzá!

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Fehérje

Zsír

1 darab

180 kCal/758 kJ

6 g

13 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM