Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

A kemény tojásokat számtalan töltelékkel tehetjük ízletessé, látványossá, amelyek remek díszítésül is szolgálnak a húsvéti asztalon.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 darab):

  • 4 db tojás
  • 100g csirkemáj
  • bors
  • 50ml mustár

A recept elkészítése:

A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, majd kevés olajon megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, héjától megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. A sárgákat egy tálba szedjük, hozzáadjuk az apró darabokra vágott csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, és mustárral kikeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, egy kis natúr joghurtot is rakhatunk hozzá. Ezzel a májas töltelékkel töltjük meg a tojásfehérjéket. Salátaágyon tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 darab

100,4 kCal/430,4 kJ

0 g

10,53 g

5,86 g

Teljes mennyiség

A recept forrása: A receptet a receptvilag.gportal.hu hozzájárulásával tettük közzé.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz