Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

A bruschetta (ejtsd: bruszketta) eredetileg Közép-Olaszországból származó étel, amelyet már a XVI. században is fogyasztottak.Lehet előétel, lehet egy gyors vacsora, vagy csak egyszerűen a lenyűgözés eszköze egy grillpartin.

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 10 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 500g paradicsom (5-6db)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • bazsalikom
  • fekete bors
  • oregánó

A recept elkészítése:

A paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, az olajjal és a fűszerekkel. Fél órát állni hagyjuk, majd piritóssal fogyasztjuk.

  • ha tehetjük, készítsük friss fűszerekkel, amelyeket nagyon apróra vágunk, mert így még aromásabb ízt érünk el
  • hagyományosan bagettel kínálják, de bármilyen pirított kenyérfélével fogyasztható

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

5 g

Teljes mennyiség

20 g

A kenyér szénhidrát tartalmát ne felejtsük el hozzáadni!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM