Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

sült- gomba-baconnel

A mediterrán konyha apró gyöngyszeme ez a finomság is, amely pillanatok alatt elkészíthető, előételnek vagy akár könnyű vacsorának is fogyasztható. Persze az sem egy elhanyagolható szempont, hogy szénhidráttartalma rendkívül alacsony!

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (2 adag):

  • 2x250g fagyasztott Family Frost szeletelt gomba (természetesen friss gombából is elkészíthető)
  • 2x30g felkockázott bacon
  • egy evőkanál olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • bors

A recept elkészítése:

A Family Frost szeletelt fagyasztott gombából lemérünk 2x250g-nyi mennyiséget és feltesszük egy kis lábos vízben főni. (Ha friss gombából készítjük, akkor a gomba megtisztítása és felszeletelése után ugyanezt az eljárást alkalmazzuk.) Ha felforrt a víz, leszűrjük a gombát és kettéosztjuk két, előzetesen olívaolajjal kikent tűzálló tálkába. Mindkét adagot összekeverjük a felkockázott 30-30g baconnel és az áttört fokhagymával, sózzuk egy kicsit, borsozzuk és megszórjuk oregánóval ízlás szerint, majd összeforgatjuk.

Forró sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg aa szalonna kezd megpirulni.

Forrón tálaljuk. (Tálalásnál ízlés szerint szórhatunk rá reszelt sajtot is) Kitűnő nyári vacsora!

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Zsír

1 adag

295 kCal/1233 kJ

7,5 g

14,3 g

Teljes mennyiség

590 kCal/2466 kJ

15 g

28,5 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM