Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

tojásos rakott zöldség

Egyszerű, gyors húsmentes, ám nagyon finom és laktató egytálétel, amely igen gazdag rosttartalomban.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1600 g vegyes zöldségkeverék
  • 4 db M-es méretű tojás
  • 100 g zsírszegény sajt
  • 300 g 12%-os tejföl
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • só, bors

tojásos rakott zöldség alap

 

A recept elkészítése:

 

A mustárt a tejföllel kikeverjük és ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat megmossuk, megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A fagyasztott zöldséget, vagy 10 perc alatt mikrohullámú sütőben megpuhítjuk, vagy vízben megfőzzük, ezt is sózzuk, borsozzuk. Mindkét esetben leszűrjük a felesleges vizet, a sajtot pedig lereszeljük, és már állíthatjuk is össze az ételt. Egy tepsibe öntjük a zöldséget, rákanalazzuk az ízesített tejfölt. Erre a rétegre jöhetnek a tojás karikák, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben fél óra alatt összesütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

369 kCal/

34 g

20 g

17 g

Teljes mennyiség

1476 kCal/

136 g

80 g

68 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM