Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

sült tészta zöldségmártással

Remek és különleges tésztaétel, amelyet mindenképpen érdemes friss fűszerekkel elkészíteni!

Nehézségi fok: nehéz

Időszükséglet: 50 + 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 120 g csökkentett szénhidráttartalmú tészta
  • 20 ml olaj
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db (300 g) édesítőszerrel készült ketchup
  • 200 g fagyasztott vegyes zöldség
  • 90 g joghurt
  • 100 g trappista sajt
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

sült tészta zöldségmártással alap

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát megmossuk, feldaraboljuk, és kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a darált húst és lepirítjuk. Felöntjük a ketchuppel, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, ha kell, sózzuk, borsozzuk. Jó sokáig főzzük, ha szükséges vízzel pótoljuk az elfőtt levet, de ne sokkal, a lényeg pont az, hogy besűrűsödjön a szósz. Közben a zöldségmártáshoz egy edényben vegyes fagyasztott zöldségkeveréket felöntünk vízzel, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt megfőzzük. Beleöntjük a joghurtot és összeturmixoljuk. Újra összeforraljuk, ez tulajdonképpen egy sűrű zöldség krémleves. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd az elkészült húsos paradicsomszószhoz keverjük. Előveszünk egy tepsit, beleöntjük a paradicsomos tésztát, rákanalazzuk a zöldség mártást, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

492 kCal/

27,2 g

44,8 g

23 g

Teljes mennyiség

1968 kCal/

108,8 g

179,2 g

92 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz