Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

ratatouille

Sokan gondoljuk úgy, hogy a lecsó egy tipikusan magyar étel - mint ahogy az általunk megszokott formájában az is -, hungarikumnak nem tekinthető. A lecsó ugyanis minden népcsoportnál a szegények eledele volt, azt főzték meg, amit a kertben éppen szezonálisan találtak. Az olaszok peperonataja több színű kaliforniai paprikából készül, fokhagymával, zellerrel, fehérborecettel és bazsalikommal. A baszk lecsó – a Piperade Basquaise – kis fokhagymás ízesítéssel készül, de rántottára halmozva tálalják, a tetejére pedig vékony sonkaszeleteket tesznek. Az egyik legismertebb"külföldi” valószínűleg a francia ratatouille (eredeti jelentése: kotyvalék), ahol padlizsán és cukkini is kerül az alap lecsóba, külön főzik a zöldségeket, kicsit ropogósabbra hagyják őket, és az ízeket a kakukkfű hivatott megkoronázni.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 80 perc

A recept hozzávalói (2 adag):

  • 200 g cukkini
  • 200 g padlizsán
  • 100 g paradicsom
  • 30 g lila hagyma
  • fokhagyma
  • 20 g kaliforniai paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • víz
  • só, bors
  • majoranna, petrezselyem, oregánó
  • friss bazsalikom

 Ratattouillehvalok

A recept elkészítése:

Minden hozzávalót megmosunk és feldarabolunk. Bevonatos edényben az olajon megpároljuk a lila hagymát, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beledobáljuk a feldarabolt zöldségeket. Hozzáadjuk a zöld fűszereket és az egészet 20-30 perc alatt puhára pároljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

128 kCal/

15,5 g

7,1 g

11,48 g

Teljes mennyiség

256 kCal/

31 g

14,2 g

22,96 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz