Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

A brüsszeli káposztácskának is nevezett kelbimbó jellegzetes ízét sokan nem kedvelik, azonban a nagy titok a főzési idő megfelelő megválasztásában van! A készre főzött kelbimbó nem kemény, de nem is túl puha. A párolás a bimbók méretőtől függően, 6-12 percet vesz igénybe, és a jellegzetes kénes illat azt jelenti, hogy már túl sokat főztük. Az elkészült kelbimbót azonnal tálaljuk, mert a melegen tartott étel sokat veszít kellemes ízéből. A bimbós kel párolt formában remek köret, amit egyszerűen megbolondíthatunk durvára vágott mogyoróval vagy szezámmaggal, de illik hozzá a majoranna és a köménymag is.

A recept hozzávalói (2 adag):

  • 400g kelbimbó
  • 2 kemény tojás
  • 100g reszelt kemény sajt
  • 1 pohár zsírszegény tejföl
  • őrölt szerecsendió
  • margarin

A recept elkészítése:

A kelbimbót puhára főzzük, majd leszűrjük. A karikára szeletelt kemény tojásokat margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük és ráhalmozzuk a kelbimbót, és az egészre ráöntjük a tejföllel összekevert reszeltsajt és az ízlés szerinti só keverékét. A tetejét megszórjuk őrölt szerecsendióval és forró sütőben 5-10 percig sütjük. Köretként vagy önmagában egyaránt fogyasztható.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

12 g

Teljes mennyiség

24 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM