Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

karfiolos-brokkolis vegyes tal

A téli hónapokban - és főleg a karácsonyi ünnepek körüli lakomák után - a felesleges plusz kilók kérlelhetetlenül megjelennek rajtunk. Ilyenkor jelent nagy segítséget a káposztafélék családjába tartozó karfiol és brokkoli, amelyek számtalan változatban - és mint látni fogják - és akár együtt is remek ételek alkotóelemei.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400g brokkoli
  • 400g karfiol
  • 4dl tej
  • 1dl víz
  • 100g natúr krémsajt
  • 100g reszelt sajt
  • 2 kávéskanál (4g) kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál fenyőmag vagy hámozott mandula
  • szerecsendió
  • őrölt bors

A recept elkészítése:

A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra vágjuk, és egy kivajazott jénai vagy cserép sütőtálban vegyesen, jó szorosan elrendezzük. (Ha mirelit zöldségekből készítjük, ugyanúgy szedjük rózsákra, és sütés megkezdése előtt kb. 5 percig gőzöljük.)A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal.
Előmelegített sütőben nagy lángon 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, azonnal tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

316,25 kCal/

14,37 g

18,6 g

20,34 g

Teljes mennyiség

1265 kCal/

57,49 g

74,244 g

81,363 g

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz