Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

Íróban pácolt csirkemell zöldségekkel sütve

Nagyon finom, különleges, sütőben készült egytálétel, amelynek zamatát az előző napi pácolás garantálja.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 450 g fagyasztott zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, sárgarépa)
  • 400 g csirkemell
  • 100 g sovány sajt
  • 400 g író
  • 120 g bulgur
  • 15 ml olaj
  • só, bors

 

A recept elkészítése:

 

A bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő vízzel leöntjük kb. egy ujjnyi magasságban. Lefedve 20 percig állni hagyjuk. A zöldségeket egy kevés vízben pár perc alatt megfőzzük, ízlés szerinti keménységűre. Az előző nap íróba pácolt csirkét kissé megtöröljük, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tepsibe fektetjük. Erre rétegezzük a zöldséget, megszórjuk a reszelt sajttal és letakarva, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig, majd fólia nélkül még kb. 10 percig sütjük, míg szép barna lesz a sajt a tetején. A kész zöldséges húst a bulgurral tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

360 kCal/

33 g

40 g

8 g

Teljes mennyiség

1460 kCal/

132 g

160 g

32 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM