Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Borsos karajszeletek zöldbabfőzelékkel

Ha gyorsan szeretnénk valamit az asztalra varázsolni, az egyik legjobb választás a főzelék. Az alábbi recept talán azokkal is megkedveltetheti a zöldbabfőzeléket, akik nem tudták feledni gyermekkoruk menzás emlékeit.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sertéskaraj
  • 3 evőkanál olaj
  • 80 dkg zöldbab
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl 12 %-os
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

Vágjunk 8 kisebb, vagy négy nagyobb szelet karajt. Enyhén sózzuk meg, majd szórjuk meg frissen őrölt borssal. Bevonatos edényben hevítsük fel az olajat. Süssük ki a húsok mindkét oldalát, majd öntsük bele kevés vizet, és fedő alatt pároljuk puhára. Ezután távolítsuk el a fedőt, és süssük pirosra. Míg a hús párolódik, elkészíthetjük a zöldbabfőzeléket.
A zöldbabot enyhén sós, meleg vízben feltesszük főzni. Ízesítjük a péppé zúzott fokhagymával. Bevonatos edényben egy evőkanál olajjal zsemleszínű rántást készítünk, melyet csipetnyi fűszerpaprikával színesíthetünk. A főzeléket a rántással jól összeforraljuk, és behabarjuk a tejföllel. Ízlés szerint ízesíthetjük kevés ecettel, készíthetjük rántás helyett habarással.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

432 kCal/

26,4 g

28,7 g

22,2 g

Teljes mennyiség

1728 kCal/

105,6 g

114,8 g

88,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM