Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Egyéb ételek - receptek cukorbetegeknek

Frsalátacsirkecomb

Talán meglepő, de a francia salátának semmi köze a franciákhoz: magyar eredetű ételről van szó, amelyet eredetileg magyar szakácsok találtak ki a konyhai maradékok (pl. levesben főtt zöldségek) hasznosítására. Mindenesetre gyorsan elkészíthető, finom saláta, amely nem csak főétkezésre, hanem uzsonnára vagy éppen svédasztalos vendéglátáshoz is kiváló.

Nincs finomabb annál, mint amikor a friss idénygyümölcsből néhány perc alatt üdítő - és nem utolsósorban egészséges finomságot készíthetünk. Mivel a málnát nem tárolhatjuk hosszú ideig még a hűtőben sem, érdemes egy kis adagot felhasználni gyümölcsjoghurt készítéshez.

 

A speciális lisztkeveréknek köszönhetően (amivel a sima búzaliszt nagy részét helyettesítjük ebben a receptben), ennek a pogácsának igen alacsony a szénhidrát tartalma. Ráadásul magas rost tartalma miatt ez a szénhidrát mennyiség lassabban is szívódik fel, vagyis lassabban emeli meg a vércukorszintet. Így akár tízóraira, vagy uzsonnára is bátran fogyaszthatjuk. Gyerekek számára egyszerűen becsomagolható és elvihető a suliba, felnőtteknek pedig a délutáni kávé mellé is kiváló.

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei